Cupping

Cupping fremmer blodtilførslen til musklerne, hvilket styrker immunforsvaret og hjælper musklerne til at slappe af. Cupperne sættes som sugekopper og skaber et vakuum, som virker ligesom dybdegående massage. Hvor traditionel massage trykker ned i den ømme muskel så løfter cupping i stedet musklen op.

Godt mod ømme muskler

Cupping er effektivt til muskelspændinger, såsom smerter i skuldre, ryg, lænd, lægge mm. Derfor er cupping i dag meget brugt af elitesportsfolk. Du har måske set mørke cirkler på kroppen af svømmere og undret dig over hvad de kommer af - svaret er cupping: Cupperne kan nemlig efterlade blå/røde mærker - de er helt harmløse og blot et tegn på at kroppen renser ud. Mærkerne forsvinder af sig selv igen. Nogle gange efter få minutter andre gange efter et dage. Det afhænger af om der sidder noget der skal renses ud samt af hvor på kroppen du bliver behandlet. Mærker ved cupping på læggene er eksempelvis meget sjældne.

Gammel kinesisk massageform

Cupping er en form for bindevævsmassage og er en gammel kinesisk massageform som i ny tid er kommet til sin ret igen. Cupping kan både bruges efter vestlig tankegang og sættes direkte på de ømme muskler og/eller sættes på punkterne på meridianbanerne og indirekte løsne op for stagnationer. Cuppernes undertryk justeres med en håndpumpe og tilpasses til dig.

Behandlingen tilpasses dig

Nogle synes cupping ser smertefuldt ud, men cupperne bliver justeret efter din smertetærskel og jeg gør ikke noget, du ikke vil være med til. Ofte vil jeg starte med et mindre undertryk og så øge det ud fra dit behov og hvordan du oplever det. Vi snakker sammen under hele forløbet og det er både nemt og hurtigt at justere trykket. Derfor gør det ikke mere ondt end en traditionel dyb massage. Til gengæld når det dybere ned i musklen og giver derfor større effekt.

Sådan foregår en behandling

En behandling starter ofter med en meget behagelig cuppingmassage, hvor en enkelt cup føres med et meget lille undertryk over problemområderne. Der bruges olie, da det gør at cuppen glider let og behageligt henover huden. Udover at det virker som en behagelig "opvarmning", så hjælper det mig også til at mærke hvor problemerne sidder. Derefter sættes der nu flere cupper på med større tryk. 

De skal sidde i ca. 10 minutter, hvorefter jeg flytter dem til områderne omkring de steder, jeg kan se har mest behov. Derefter sidder de i 10 minutter mere. Da kroppen skal have tid til at rense ud anbefaler man max en behandling om ugen og ligesom ved almindelig massage, kan man opleve hovedpine efter en behandling. Det er ikke alle, der oplever det og (slet ikke hver gang), men når det sker er det bare et tegn på at kroppen renser ud. 

Du vil typisk straks efter behandlingen kunne mærke en forbedring i de ømme muskler.

Cupping til børn

Børn kan også have gavn af behandling med cupping. De tåler dog kun kortere behandlinger. Kontakt mig for mere information.

 


Priser for cupping

En behandling koster 400 kr.

Klippekort 3 behandlinger Spar 10 % kun 1000 kr.

Klippekort 5 behandlinger Spar 15 % kun 1700 kr. 

Klippekort 10 behandlinger Spar 20 % kun 3200 kr. 

Du behøver ikke beslutte om du vil benytte dig af tilbuddet før du kommer til første behandling. Du booker bare en tid så aftaler vi betalingsformen når du kommer.

Betaling sker umiddelbart efter behandlingen via mobilepay, kontant eller bankoverførsel.