Cupping afspændte de ømme lægge

Cuppingmassage virker rigtigt effektivt på ømme muskler - uanset om det kommer af træning eller måske for lidt bevægelse og man kan behandle det meste af kroppen.


En klient kom til mig med meget ømme lægge. Det var et problem der havde plaget ham gentagne gange igennem mange år. 

Han havde været ved traditionel massør og thaimassør uden at få det løst ordentligt op - det gjorde simpelthen for ondt når de begyndte at massere. Det samme kunne jeg konstatere.

Jeg kunne nærmest slet ikke røre ved dem og kunne faktisk ikke engang lave en helt blid cupping massage, som jeg ellers oftest starter mine cuppingbehandlinger med. Det gjorde simpelthen for ondt på ham.

I stedet lokaliserede jeg hvor ømheden var størst på hver læg og så satte jeg en cup på hver. Først med et lille undertryk og efter nogle minutter øgede jeg undertrykket. Jeg sørgede for ikke at sætte større undertryk end han kunne holde ud.Da de havde siddet der 10 minutter kunne jeg komme til at lave den blide cuppingmassage uden større ubehag. Derefter sluttede vi af for at give kroppen ro. Cupping sætter ligesom massage gang i nogle udrenselsesprocesser hvor affaldsstoffer bliver frigivet. Der for kan det også udløse forbipasserende hovedpine. De mørke/lilla cirkelformede mærker man kan få ved cupping kommer kun meget sjældent ved cupping på læggene. De er i øvrigt helt ufarlige og bare et tegn på at kroppen arbejder og de forsvinder helt af sig selv. Nogle gange efter minutter andre gange efter et par dage. Men på læggene forsvinder de typisk lige så snart cupperne fjernes.

Da han kom næste gang - en uges tid senere - var han atter spændt op i læggene, men ikke så slemt som første gang. Det var uproblematisk at få dem løst op. Efter yderligere et par gange med behandling var hans lægge helt "normale".

Han har tendens til ømme lægge og vi har selvfølgelig talt om at han skulle dykke ned i årsagen. Skyldes det fx forkert fodtøj? En skævhed i kroppen? For lidt motion kan også være en faktor. Men der er ingen tvivl om at cupping havde stor gavnlig effekt på ham.

Læs mere om cupping...

Er du i tvivl om det vil hjælpe dig? Så book en gratis og uforpligtende afklarende samtale...